1974. októberében jöttem a világra. Olyan szülőkhöz születtem, akiket én választottam, mert mellettük, általuk váltam részben azzá, akivé váltam. Persze emellett még rengeteg más körülményre és megtapasztalásra is szükség volt.

Első gyermekem születése után elvégeztem a frissítő masszázs kurzust Húsvéth Györgynél. Később elvégeztem a gyógymasszőr képzést és a Ma-uri masszázs első négy szintjét és a Lomi-lomi nui masszázst. Tapasztalatomat a színes és változatos vendégkörömnek köszönhetem. Megtanultam mellettük érzékelni, látni… Tudtam, ez az én utam, mivel az ajtók sorban nyíltak előttem.

Masszírozás mellett tanítottam is masszírozni. Először Húsvéth Györgynél, majd a Vitalitás irodánál: Lakatosné Dörnyei Katalinnál. …egy dolgot soha nem akartam: önálló oktatásba kezdeni, mivel ezt nem akartam, és adtam neki energiát, ezért megvalósult… vagy csupán ez volt az életfeladatom?

gyógymasszázs-masszázstanfolyam-masszázs-oktatás-5

Pohl Andrea Betti
Masszázs-terapeuta és oktató

Egy bizonyos életszakaszom után naplót kezdtem írni… később válaszokat kaptam, végül útmutatásokat, hogy mi a feladatom. Az angyalok kitartó munkájának köszönhetően, addig kaptam a „pofonokat”, míg végül elfogadtam az utam.

Megkaptam Dan Millman – Erre születtél c. könyvét. A döbbenet az volt, amikor visszaemlékeztem, hogy korábban ugyanazt írtam le az életfeladatomat illetően. 29/11-es vagyok. Ekkor már nem voltak kétségeim, figyeltem a jelekre és dolgoztam magamon.

Így jutottam el idáig…

Tanulmányok, szakmai ismeretek

2011. szeptember – 2011. november Lomi- Lomi Nui masszázs Witold Stanislaw Kuczharzyk Masszázsiskola, Budapest

2007. szeptember – 2007. november Ma-uri masszázs Dr. Győrfi Zoltán Ma-uri masszázs oktató

2003. október – 2004. október Gyógymasszázs PRISMA-Plus Kft, Székesfehérvár

2002. június 9. Frissítő masszázs HU-MAN Production Rendezvény- és Tanfolyamszervező Iroda, Székesfehérvár

1994. szeptember – 1998. június Gimnáziumi érettségi Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár